Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
23.11.2021 / 10:57

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 22.11.2021 г. до 06,00 часа на 23.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 58 проверки на обекти и лица. Съставени са 5 акта.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 59-годишен бургазлия, измамил 86-годишна жена от град Сливен. Измамата е заявена на 17 ноември, като след проведените незабавни издирвателни действия само след два дни полицейските служители успяват да установят и задържат извършителя. Той е криминално проявен и многократно осъждан за измами. На 17 ноември в района на кооперативния пазар в град Сливен, след като се е представил за служител в социално подпомагане, е въвел в заблуждение 86-годишната жена, като й обещал, че ще я уреди да получава трицифрена сума като социална помощ всеки месец. За целта жената не трябва да има пари в банка. Жената изтегля всичките си спестявания и ги предава на мнимия социален служител заедно с парите от пенсията си и рецептурната книжка. По данни на заявителката щетата е за около 6000 лева. Първоначално 59-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Притежание на наркотици е установено от нощните полицейски екипи на група „Охрана на обществения ред“ , извършващи патрулна дейност в град Сливен. Днес, около 02,30 часа, на бул. „Ст. Стамболов“ е извършване полицейска проверка на 28-годишен криминално проявен мъж от град Сливен. В него е намерено пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Малко по-късно, в 04,10 часа, на бул. „Георги Данчев " е извършена проверка на 26-годишен мъж от град Сливен. В него е немерена и иззета стъклена лула, съдържаща бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Двамата са отведени в РУ-Сливен и с полицейска мярка задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

 

Водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“ е хванат да управлява с фалшива шофьорска книжка. Автомобилът е спрян за проверка от екип на участък „Петолъчка“ на 22 ноември, около 15,30 часа, на пътя между селата Блатец и Драгоданово. 27-годишният водач от град Карнобат е представил неистинско свидетелство за управление на МПС полски образец. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев