Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
17.11.2021 / 09:50

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.11.2021 г. до 06,00 часа на 17.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 58 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители в хода на засилената патрулна дейност в град Сливен. Проверката е извършена в 22,00 часа на 16 ноември. На бул.“Георги Данчев“ в 25-годишен мъж от град Сливен са намерени и иззети 4 пакетчета, съдържащи суха растителна маса, която при полевия тест е реагирала положително на наркотично вещество. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

25-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. Проверката е извършена на 15 ноември, около 12,40 часа, в квартал „Клуцохор“. Пробата за употреба на наркотици, извършена с техническо средство на място, е показала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

64-годишен мъж от село Желю войвода е хванат да управлява с алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 16 ноември на бул. „Илинденско въстания“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Котел: Младеж на 20 години от село Градец е задържан за хулиганство. На 16 ноември около 10,40 часа той е нападнал 43-годишна жена, докато е чакала в РУ-Котел за подмяна на лични документи. Жената е майка на задържания. Полицейските служители са се намесили незабавно. След като младежът не е изпълнил тяхното разпореждане и е направил опит да избяга е хванат и задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. На 16 ноември, около 19,10 часа, в село Сборище полицейски екип спира за проверка лекия автомобил. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН в Сливен и Нова Загора са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в отпадъци в град Сливен и селата Съдиево и Омарчево.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев