Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
16.11.2021 / 10:07

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 15.11.2021 г. до 06,00 часа на 16.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 11 проверки на обекти и лица. Съставени са 5 акта.

 

Сливен: Двама водачи са установени да управляват след употреба на наркотични вещества. Проверките са извършени от екипи на група „Група охрана на обществения ред“ и Пътна полиция в град Сливен. В 12,40 часа на 15 ноември на бул. „Илинденско въстание“ е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 29 години. Другата проверка е извършена в 00,20 часа тази нощ на същия булевард. Спрян е лек автомобил „Опел Астра“, управляван от водач на 26 години. Проверките за употреба на наркотици, извършени на място с техническо средство, са показали положителни резултати. Водачите са от град Сливен. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случаите са образувани бързи производства.

 

Котел: Криминалисти на участък „Градец“ към РУ-Котел работят по три взломни кражби. На 15 ноември са заявени кражби от аптека, частен дом и пощенската станция в селото. От аптеката и пощенската станция са откраднати различни парични суми. От частния дом е заявена кражба на инструменти, подкови и пирони за тях. По случаите са извършват издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувани са досъдебни производства.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети и без пострадали, възникнали в отпадъци в индустриалната част на град Сливен, пожар в ел.табло в кв.“Надежда“ град Сливен и пожар в комин на Центъра за настаняване от семеен тип в град Котел. Екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал, който се е оказал недействителен, за пожар в местността "Свети Георги".

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев