AMD пуска поддръжка на най-новите си графични карти за Blender 3.0 Beta

AMD-logo
16.11.2021 / 09:28

15 ноември 2021 г. – През декември се очаква Blender да пусне версия 3.0 на своя популярен софтуер за създаване на 3D съдържание. За да могат потребителите да започнат да тестват мощното софтуерно решение още днес, AMD обяви бета драйвер с поддръжка на Blender 3.0 beta версията за своите най-нови графични карти.

 

AMD си сътрудничи с Blender за подобряване на поддръжката на GPU рендерирането в Blender използвайки AMD HIP (хетерогенно-изчислителен интерфейс за преносимост) C++ Runtime API с отворен код и език на ядрото, който помага на потребителите да се възползват пълноценно от всички усъвършенствания на енджина за рендериране Blender Cycles X върху AMD графични процесори.

 

Проектиран да позволи на разработчиците да създават преносими приложения за графични продукти на AMD и NVIDIA от един сорс код, HIP позволява на разработчиците на Cycles да пишат един единствен комплект от ядра за рендериране и да ги пускат на различни устройства. Той също предоставя лесно мигриране от съществуващ CUDA код. AMD работи с Blender, за да добави поддръжка на HIP устройства в Blender 3.0.

 

За да научите повече по темата, можете да посетите блога на AMD ТУК:

https://gpuopen.com/blender-cycles-amd-gpu/

Можете да изтеглите Radeon Software драйвера ТУК:

https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-21-40-beta-blender-3-0

и да изтеглите Blender 3.0 Beta ТУК:

https://builder.blender.org/download/daily/

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев