Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
12.11.2021 / 12:38

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 11.11.2021 г. до 06,00 часа на 12.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 70 проверки на обекти и лица. Съставени са 9 акта.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен. Днес в 03,25 часа в град Сливен е извършена проверка на 19-годишен младеж от село Гергевец. В него е намерено и иззето пакетче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Момчето е задържано с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на грабеж. На 11 ноември 21

72-годишна жена е подала сигнал, че около 18,30 часа същия ден е била нападната от мъж, който след като използвал сила е отнел дамската й чанта с лични документи пали и други вещи. По случая са започнали незабавни издирвателни действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Пожарникари от РСПБЗН-Сливен са ликвидирали своевременно пожар, възникнал в комин на къща, без да причини преки щети. Сигналът е получен в 06,45 маса на 12 ноември. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пострадали няма.

 

Джип „Мерцедес“ горя на бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. На 11 ноември около 13,20 часа при зареждане служителите в бензиностанцията забелязват дим от двигателния отсек. Изтикват автомобила на безопасно разстояние и опитват да го загасят с наличните пожарогасители, след като не успяват подават сигнал на телефон 112. Пристигналият на място екип на РСПБЗН-Сливен ликвидира пожара. При произшествието няма пострадали. Причинени са щети па двигателен отсек, арматурното табло, две от гумите и част от предната броня. Спасена е останалата част от автомобила. Причината за запалването е теч горивната система.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев