Дебютният сингъл на РИА оглави музикалните класации

РИА
11.11.2021 / 14:38

РИА и „Нашата мечта“ са под №1 в най-престижните класации за българска музика. Вече четвърта поредна седмица дебютният сингъл на младата изпълнителка заема челната позиция в БНР Топ 20 – класацията, определена от вота на музикалните редактори и слушателите на БНР. Два месеца след официалното си представяне, песента бе обявена за най-излъчвана и достигна върховата позиция в Нашите 10 – класацията, базирана на брой ротации по БГ Радио.

„Дебютният ми сингъл „Нашата мечта“ покорява върховете на класациите! Благодаря на всички, които ме подкрепят! Продължавайте да мечтаете с мен!“ споделя РИА. В „Нашата мечта“ тя сама изпълнява вокалните и голяма част от инструменталните партии. Текстът е създаден по стихотворението на Rio Bravo "Щастливо изпепелена". Записите са осъществени от Искрен Искренов в студио „Винил“. Видеото е заснето на Картинг Писта „Красна Поляна“ от творческия тандем Васил Стефанов/Стефка Николова. Стилист е Димитрина Иванова. В клипа участват музиканти от групите 58 Degrees, Nonsense и приятели.

РИА е артистичен псевдоним на Мария Мирославова. Родена е в София. Свири на пиано и посещава уроци по солфеж от петгодишна възраст. До седми клас учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност пиано и втори инструмент класическа китара, след което завършва с отличие Софийската математическа гимназия и продължава образованието си с „Компютърна анимация и визуални ефекти“ в Манчестър.

Първите си стъпки в популярната музика РИА прави в гимназията, с изпълнения за китара и глас. Няколко години се изявява като вокал на група LIFT, с които изнася трибюти на Red Hot Chili Peppers и Beatles. По-късно създава с приятели групата 58 Degrees. През последните години пише стихове и музика, създава и изпълнява свои песни. Предстои ѝ творчески процес по създаването на втори сингъл.

Още снимки от новината

РИА
Снимка: Лилия Йотова

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев