Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
10.11.2021 / 10:42

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 09.11.2021 г. до 06,00 часа на 10.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 57 проверки на обекти и лица. Съставени са 3 акта.

 

Сливен: Служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен са задържали 58-годишен мъж, причинил материални щети в обект за бързо хранене. На 3 ноември, след възникнал конфликт със служител в обекта, задържаният е причинил щети на касовите станции. 58-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок 24 часа. Направил е самопризнания. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Котел: Криминалисти на участък „Градец“ са разкрили кражба от частен дом. Заявлението е подадено на 8 ноември от 31-годишен мъж. Пред органите на реда той е обяснил, че от дома му в кв. „Изток“ е открадната музикална уредба „Сони“ на стойност около 500 лева. В резултат на предприетите издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от същото село. Той е предал доброволно откраднатата вещ. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при извършване на патрулна дейност. На 9 ноември, около 21,00 часа, на ул.“Хан Аспарух“ в Нова Загора полицейските служители са проверили 28-годишен мъж с криминални прояви. След като е забелязал полицейските служители той е изхвърлил на земята пакетче, съдържащо зелена листна маса. При полевия тест тя е реагирала на канабис. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и с полицейска мярка е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РСПБЗН-Сливен са съдействали на ЦСПМ за оказване на медицинска помощ на 43-годишен мъж. Мъжът е изпаднал в безпомощно състояние в заключено помещение. Дежурният екип е разбил металната врата към помещението и е пренесъл пострадалия до линейката.

Екип на РСПБЗН-Котел са оказали техническа помощ при пътно произшествие без пострадали. Инцидентът е станал на 9 ноември, около 15,33 часа, пътя Котел-Сливен в района на местност "Демир капия", между лек автомобил „Фиат“ и товарен автомобил „ДАФ“. Екипът е обезопасил автомобилите.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев