Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
09.11.2021 / 11:17

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 08.11.2021 г. до 06,00 часа на 09.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 31 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

 

Сливен: 17-годишен криминално проявен е задържан за кражба от криминалисти на РУ-Сливен. На 5 ноември 86-годишна жена е подала заявление за кражба на пазарска чанта с хранителни продукти и портмоне. Чантата е била открадната от ръцете на заявителката на ул. „Йосиф Щросмайер“ в град Сливен, докато се е прибирала към дома си. След проведените издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 17-годишен младеж от град Сливен криминално проявен и осъждан. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

На 08 ноември е осъществена специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Служители на РУ-Сливен със съдействието на сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен са извършили процесуални действия в частен имот в село Тополчане по подозрения за купуване на гласове. Полицейските служители са работили по получен оперативен сигнал. В имота е намерена голяма сума пари. С полицейска мярка са задържани двама мъже и една жена. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици е установено от нощни патрулни екипи на група „Орана на обществения ред“ към РУ-Сливен. На 8 ноември, в 23,45 часа, на ул. „Булаир“, е извършена проверка на 33-годишен мъж от град Сливен. В него е намерена и иззета зелена листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. В 03,00 часа на 9 ноември, на бул. „Ст.Стамболов“, е спрян за проверка криминално проявен мъж на 33 години от град Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по две взломни кражби, заявени на 8 ноември. За времето от 6 до 8 ноември неизвестен извършител е проникнал в постройка на ул. „Геренска“ в град Нова Загора и е извършил кражба на телевизор и друга техника. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая работят служители на участък „Кв.Шести“. Образувано е досъдебно производство.

През нощта на 7 срещу 8 ноември неизвестен извършител е проникнал с взлом в хранителен магазин в село Съдиево. Открадната е парична сума. По случая работят служители на РУ-Нова Загора. Образувано е досъдебно производство.

 

Твърдица: Нощен патрулен екип на РУ-Твърдица е установил водач на лек автомобил

„Ауди А3“ да управлява сред употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 9 ноември в 01,20 часа на ул.“Княз Борис І“ в град Твърдица. Водачът е тестван с техническо средство на място, като уредът е отчел положителен резултат. По случая е започнато досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев