Уроци по пътна безопасност в детска градина „Зорница”

Уроци по пътна безопасност в детска градина „Зорница”
05.11.2021 / 14:47

Служители на сектор „Пътна полиция” в Сливен провеждат уроци по пътна безопасност в детските градини, като занятията са част от кампаниите на Министерство на вътрешните работи, планирани за 2021 година.

Днес пътните полицаи запознаха малчуганите от четирите групи в детска градина „Зорница” в град Сливен с правилата за движение по пътищата. По време на занятието те се запознаха с основните правила при безопасно движение по пътищата, пресичане, управление на велосипед и как да се возят безопасно в семейния автомобил. Децата показаха сериозни познания за правилното поведение на пешеходците и безопасното придвижване в градски условия. Демонстрираха правилно пресичане на пешеходна пътека. Всички деца бяха запознати със системите за сигурност в автомобила- че е задължително да се возят в автомобилите на родителите си в специални обезопасителни столчета и че трябва да се поставя предпазен колан, когато се возиш като пътник на задна седалка. Запознаха се с част от техническото оборудване на пътния полицай, като имаха възможност да заемат неговото място в служебния автомобил и да видят как работи камерата за заснемане на нарушения на скоростта.

През месец октомври служители на сектор „Пътна полиция” са провели занятия по пътна безопасност в детски градини „Теменуга” 1 и 2 в кварталите „Ново Село” и „Република” в град Сливен.

При желание за провеждане на занятия ръководствата на детските гради и частните занимални могат да направят това с писмо, адресирано до директора на ОДМВР-Сливен на адрес: гр.Сливен, ул.“Ген. Скобелев“ №5 или на ел.поща sliven@mvr.bg.

Още снимки от новината

Уроци по пътна безопасност в детска градина „Зорница”
Уроци по пътна безопасност в детска градина „Зорница”

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев