Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
05.11.2021 / 10:42

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 04.11.2021 г. до 06,00 часа на 05.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 82 проверки на обекти и лица. Съставени са 4 акта.

 

Сливен: Отглеждане на канабис е разкрито в местност, в природен парк „Сините камъни“. До успешната реализация се е стигнало след съвместна работа на екипи на ТС БОП и ОДМВР в Сливен. На 4 ноември е проведена специализирана операция с цел установяване производство и отглеждане на наркотични вещества. В местността „Миткина поляна“ са намерени засети растения канабис. На място е установен 47-годишен мъж от град Сливен. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили взломна кражба за броени часове след получаване на сигнала. На 4 ноември 65-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба от дама му в сливенския квартал „Комлука“. На 30 октомври след взломяване на две от вратите в имота са откраднати бяла техника / хладилник, пералня и микровълнова фурна/ и други вещи. Нанесената щета е процес на установяване. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия е задържан извършителят-момче на 18 години от Сливен. Той е отведен в РУ-Сливен и с полицейска мярка е задържан за 24 часа. Част от инкриминираните вещи са намерени и предадени. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Котел: Съвместна операция за установяване на нарушения в дърводобивни предприятия и складове е осъществена на територията на община Котел. Акцията е реализирана на 2 и 3 ноември от служители на РУ-Котел, Дирекция „Инспекция по труда –Сливен“, ЮИДП, РДГ-Сливен и ДГС-Котел. Извършени са действия с цел противодействие на закононарушенията, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси, както и ползването и експлоатацията на горите. Проверени са дърводобивни и дървопреработващи цехове и складове в селата Пъдарево, Нейково, Жеравна, Тича и Кипилово-няма установени нарушения. Извършени са проверки в търговски обекти и частни домове, като и на моторни превозни средства, транспортиращи дървен материал. В две частни имот в село Топузово са установени 14 кубика дървен материал с неизвестен произход. В хода на операцията са установени 29 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за Българските лични документи.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев