Сливен, кратки вечерни новини, 02.11.2021 г., вторник

Сливен
02.11.2021 / 15:53

Изцяло обновена е спортната площадка в сливенския квартал „Речица“ – старата настилка на съоръжението е изцяло подновена, оградните пана са възстановени, укрепени и с нова мрежа са вратичките на футболното игрище, районът около площадката е почистен и облагороден.

Приключи Националният ученически конкурс за есе, посветен на 200 години от рождението на Георги Раковски – той бе организиран от областната администрация в Сливен в партньорство с РУО, Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен и историческите музеи в Нова загора, Твърдица и Котел.

Откъси от стихотворения на автори родени или свързани със Сливен, могат да се видят от вчера на главната алея в Градската градина – инициативата „Алеята на сливенската поезия“ е на ЖЕНИ ГЕРБ и е посветена на Деня на народните будители.

За Деня на народните будители зам. областният управител Димитринка Петкова подари книги на библиотеката в читалище „Христо Ботев“ в Сливен.

660 са диагностицираните лица с COVID-19 в област Сливен през изминалата седмица или с близо 4 процента повече от предходния период.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани 83 заразени с коронавирусна инфекция.

От днес децата в Сливен учат онлайн заради нарастващите случаи с коронавирусна инфекция.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев