Психодрамата в Сливен. "Животът е по-силен"

Животът е по - силен
02.11.2021 / 08:16

Психодраматичните ни събития в Психологичен център „Веда“ ще продължат през ноември и декември, според указанията на Министерство на здравеопазването – със зелен сертификат или антигенен тест.

 

Преди да представим себе си, искаме да ви запознаем с наш приятел и неговия интересен проект "Животът е по-силен".

 

Зографът Диан Костов създава артинсталация върху два 14-метрови силоза, на единия има изображение на иконата „Св. Богородица - Закрилница“, а на другия ще бъдат добавени снимки на деца, родени през двете сложни пандемични години, които всички преживяхме.

 

Инсталацията ще бъде открита точно преди Коледа на международния път София - Видин, на 5 км от Околовръстното на София, малко преди Костинброд.

Чрез мозайката от съкровени моменти, свързани с посрещането на новия живот, тя ще бъде символ на живота и закрилата на Божията майка.

 

Диан Костов очаква снимки на вашите деца, родени през 2020-2021 г., и техните истории. За да бъде запазено качеството им при печата, е необходимо снимките да са с най-висока резолюция и да бъдат изпратени на artkostov@gmail.com до 15 ноември.

 

Художникът иска инсталацията да бъде триумф на живота, или иначе казано „Животът е по - силен".

„Този проект изразява погледа ми към надеждата, към хубавото, позитивното в тежкото време, в което живеем. Въпреки многото лоши новини, се случват и добри неща. От началото на пандемията в България са се родили над 110 000 деца."

 

Художникът зограф смята да благодари на родителите с лични послания, защото тези хора ще станат своеобразни съавтори на инсталацията.

 

Кой е Диан Костов?

Автор, който вярва, че „пред съвременния зограф има два пътя – единият е да прави копия и да бъде занаятчия, другият е да се опитва да развива това изкуство и да бъде творец“.

Роден в Стара Загора, завършва иконография във Велико Търново. Изписал е църквите „Св. Николай“ в Обрадовския манастир,

„Св. Георги“ – Пловдив,

„Св. Георги“ – Дупница,

„Св. Константин и Елена“ – Костинброд.

Творбите му са излагани в световни галерии и са притежание на колекционери от Европа, САЩ и Япония.

 

През 2019 г. Диан Костов е избран измежду стотици кандидати за участие в XII Световно биенале за модерно изкуство – Флоренция със своята инсталация „Кой си ти ?“

В началото на пандемията COVID-19 иконописецът подари на медиците от институт „Пирогов“ икона „Св. Богородица – закрилница“ като благодарност и упование за всички тях.

 

Ще се радваме и сливенски деца да бъдат включени в проекта „Животът е по-силен", защото е начин да пребъдем въпреки всичко!

Биляна и Катерина

 

Психологичен център „Веда“

Биляна Стоянова - психодрама асистент, психолог, педагог и теолог

Катерина Иванова - Димитрова - психодрама консултант

 

За повече информация и записване за психодраматичните ни събития:

0898 898998 Биляна Стоянова

0889 298836 Катерина Иванова – Димитрова

Още снимки от новината

Животът е по - силен

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев