Безплатни онлайн срещи в помощ на учениците при избора им на гимназия и професия

Безплатни онлайн срещи в помощ на учениците при избора им на гимназия и професия
01.11.2021 / 12:39

Мартина Тонева от платформата за кариерно развитие Next Step с ценни съвети към младежите, съобразени с нуждите им

 

01 ноември 2021, гр. София В живота на учениците има два ключови и често трудни избора - на гимназия и на специалност и професия, към която да се ориентират. Полезни съвети за вземането на важни за тези избори решения ще даде консултантът Мартина Тонева от платформата за кариерно и личностно развитие Next Step, по време на два безплатни онлайн уъркшопа. Те са част от широкообхватната инициатива на издателство Клет България „За важните неща“, която се фокусира върху актуални теми, които вълнуват не само учениците, но и всички нас в ежедневието.

 

Първият уъркшоп на тема „Как да избереш гимназия според своите качества и интереси“ ще се проведе утре, 2 ноември от 18:30 часа. Той е насочен към по-малките ученици и техните родители, като ще даде отговор на въпроси като какво трябва да знам за себе си, за да избера гимназия и къде мога да науча повече за гимназиите и за професиите. По време на онлайн събитието ще бъдат представени редица ценни ресурси и ще бъдат разяснени разликите между различните видове училища, а в практическата част чрез въпроси всеки ще опознае по-добре свои качества, важни за избора на училище.

Всеки може да се запише за участие напълно безплатно тук:

https://klett.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0

 

Вторият уъркшоп, посветен на темата „Кариерно ориентиране, съобразено с твоята личност“, ще отговори на множество въпроси на тийнейджърите, на които им предстои избор на специалност и университет. Ще бъдат разгледани най-важните аспекти на личността, които имат значение за кариерния избор, както и шестте типа професии според модела за кариерни интереси RIASEC. Онлайн събитието ще се проведе на 11 ноември от 18:30 часа, като можете да заявите желание за участие тук:

https://klettbulgaria952.clickmeeting.com/karierno-orientirane-s-obrazeno-s-tvoyata-lichnost/register?_ga=2.26441726.2139648394.1634718906-717764225.1592399168

 

Лекторът на двете предстоящи срещи Мартина Тонева е сертифициран кариерен консултант по международната система GCDF. От началото на 2019 г. е част от младежката платформа за кариерно ориентиране Next Step, където провежда индивидуални консултации с ученици, на които им предстои избор на гимназия или университет.

 

В рамките на инициатива „За важните неща“ на издателство Клет България предстоят още редица интересни онлайн събития, на които ще бъдат засегнати различни актуални теми като сексуално образование, здравословен начин на живот и личностно усъвършенстване, от различни популярни лица и специалисти.

 

Пълната програма на инициативата може да откриете тук:

https://klett.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0

 

 

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес асоциация, Германо-българската индустриално-търговска камара и на Асоциация Българска книга.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев