Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.11.2021 г.

ОДМВР-Сливен
01.11.2021 / 10:36

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 29.10.2021 г. до 06,00 часа на 01.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 29 октомври до 1 ноември са извършени 113 проверки на обекти и лица. Съставени са 3 акта.

 

 

Сливен: Сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен работи по два случая на причинени телесни повреди. На 30 октомври в село Скобелево след сбиване е причинена телесна повреда на 48-годишен мъж. Той е откаран в болнично заведение в град Сливен и настанен за лечение с опасност за живота.

На 29 октомври след възникнал конфликт в игрална зала в град Сливен 25-годишен посетител в залата е ударил крупието, като му е причинил телесна повреда- счупен зъб. Работата по случаите продължава. Образувани са досъдебни производства.

 

Полицейски служители на участък „Надежда“ са задържали 19-годишен за кражба от частен имот. Откраднатите вещи са иззети и предадени. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 31 октомври в 01,20 часа е извършена проверка на 22-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето пакетче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест за установяване на наркотични вещества е дало положителен резултат. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Водач, който управлява след употреба на наркотични вещества е установен от полицейски служители в град Сливен. На 31 октомври, в 22,40 часа, в квартал „Сини камъни“ е спрян за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван от водач на 22 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е започнато бързо производство.

 

Котел: Криминалисти на РУ-Котел работят по сигнал за взломна кражба. На 31 октомври 73-годишен жител на село Мокрен е подал заявление за извършена кражба на

вещи и инструменти от дома му. Извършителят е проникнал, след като е взломил вратите към имота. По случая е извършен оглед, предприети са оперативно -издирвателни действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия в дните от 29 октомври до 1 ноември. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети в село Желю войвода, град Сливен и Твърдица. Оказани са 2 съдействия на екипи на ЦСМП-Сливен при пренасяне на болни. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев