Сливен, кратки вечерни новини, 30.10.2021 г., събота

Сливен
30.10.2021 / 15:50

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани 89 заразени с коронавирусна инфекция.

На 1 ноември в Сливенско започва акция „Зима“, но санкции за неизправности ще се налагат едва след 15 ноември.

Коалиция „БСП за България“ откри предизборната си шатра в центъра на Сливен – по традиция тя е разположена в близост до централата на социалистите срещу бившето кино „Българка“.

НАП-Сливен напомня, че в неделя изтича срокът за подаване на декларации за дължими данъци от предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили през третото тримесечие на 2021 г. доходи на физически лица, извън тези по трудов договор, и са задължени по закон да удържат данък.

Кметовете на общините Сливен – Стефан Радев, на Ямбол – Валентин Ревански и на Тунджа Георги Георгиев подписаха вчера меморандум за сътрудничество между трите общини.

От 29.10. до 10.11.2021г. в централното фоайе на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ - Сливен ще бъде експонирана художествено-документалната изложба „Будители народни“, посветена на 1 ноември – Деня на народните будители.

Кметът Стефан Радев ще предложи облекчения на наемите и тротоарното право, които заплаща ресторантския бизнес заради трудностите, произтичащи от коронакризата и въвеждането на зеления сертификат.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев