Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
29.10.2021 / 10:05

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 28.10.2021 г. до 06,00 часа на 29.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение от екипи на РУ-Сливен.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 76 проверки на обекти и лица. Съставени са 10 акта.

 

Сливен: Криминалисти са разкрили лаборатория за производство на наркотични вещества в сливенско село. Спецакция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ – ОДМВР-Сливен за установяване производство и разпространение на наркотични вещества е проведена на 27 октомври. В хода на полицейските действия в частен имот в село Крушаре е хванат 29-годишен мъж в момент на производство на наркотици. При последвалите процесуално-следствени действия в имота са намерени и иззети множество прекурсори, вещества и материали, необходими за производство на синтетични наркотични вещества. Мъжът няма криминални регистрации, задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. Уведомена е окръжна прокуратура-Сливен. Работата по случая продължава.

 

Две досъдебни производства за управление на нерегистрирани моторни превозни средства са започнати в районните управление в Сливен и Котел. Нарушенията са установени на 28 октомври в село Тича и село Бяла от полицейски екипи, извършващи ежедневен обход в малките населени места.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Два екипа на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при оказване на медицинска помощ на 60-годишна жена в сливенския кв.“Българка“. Вратата на жилището е била заключена, което е възпрепятствало екипа на ЦСМП-Сливен. Пожарникарите са успели да влязат в жилището, което се намира на 9 етаж в жилищен блок, с помощта на ръчна стълба. Отключили са вратата и са осигурили достъп на медиците.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев