Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.10.2021 г.

ОД на МВР Сливен
28.10.2021 / 09:49

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 27.10.2021 г. до 06,00 часа на 28.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение от екипи на РУ-Сливен.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 76 проверки на обекти и лица. Съставени са 10 акта.

 

Сливен: Разкрити престъпления и множество проверки при специализирана операция на полицията в Сливен. Акцията е проведена на 27 октомври от 69 служители на РУ-Сливен, сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР-Сливен, сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР-Сливен и ОДБХ-Сливен. Целта е противодействие на престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на конвенционалната престъпност.

В хода на операцията са извършени проверки на 58 търговски и други обекти, проверени са 209 превозни средства и 289 лица, от които 24 от криминалния контингент. Задържани са четирима за извършени престъпления: Кражба на 2 бр. тонколони и усилвател от молитвен храм в кв. „Надежда“, на стойност 4000 лева.; Кражба на хранителни продукти и вещи на стойност 500 лева от частен дом в гр.Сливен; Кражба на хидрофорна помпа от частен дом в гр.Сливен на стойност 240 лева; Кражба на мобилен телефон "Самсунг Галакси 9" на стойност 2200 лева; Кражба на мобилен телефон "Самсунг А 80" на стойност 1300 лева. Установен е водач на МПС, който си служи с неистинска шофьорска книжка полски образец. Работата по случаите продължава по образуваните досъдебни производства.

По време на операцията са установени 69 административни нарушения. Съставени са 30 протокола за предупреждение по Закона за МВР във връзка с недопускане извършването на престъпления против политическите права на гражданите. Продължат разпитите на лица по събраните материали в хода на проверките.

 

Твърдица: Криминалисти на РУ-Твърдица са задържали двама мъже за кражба на домашни животни- 4 крави и 5 телета. Кражбите са извършени в началото на месец октомври. Животните са собственост на стопани от село Оризари. Нанесената щета е на стойност около 8 хиляди лева. Извършителите са двама мъже на 25 и 35 години от село Оризари. Задържани са полицейска мярка за 24 часа. В хода на разследването се установява, че двамата са продали откраднатите животни. Работата по случая продължава.

 

Нова Загора: 33-годишен водач на лек автомобила „Ауди А6“ е установен от полицейски служители да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 27 октомври на улица „Освобождение“ в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев