Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност и превенция на престъпленията срещу...

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност
27.10.2021 / 13:32

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност и превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите на територията на ОДМВР- Сливен

 

В ход са полицейски действия на територията на ОДМВР-Сливен. Операцията е насочена към противодействие на битовата престъпност и престъпленията срещу политическите права на гражданите. В нея участват екипи на ОДМВР-Сливен, РУ-Сливен, сектори „Противодействие на икономическата престъпност” и „Специални тактически действия”. Операцията се провежда на територията на квартал „Надежда” и селата Селиминово и Тополчане, които според анализ на областната дирекция са определени като рискови. С цел минимализиране на условия за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите, се работи по информация, придобита в рамките на оперативната полицейска работа. Извършват се проверки в обекти за установяване на случаи на незаконна лихварска дейност, инспектират се търговски обекти,включително и тяхната регистрация, заложни къщи и къщи за бързи кредити. В част от контролните дейности участват и служители на Областната дирекция безопасност на храните.

Усилията на ОДМВР-Сливен са насочени главно към това да се сведат до минимум условията за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите.

 

В МВР работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Още снимки от новината

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност
Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев