Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
27.10.2021 / 09:34

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 26.10.2021 г. до 06,00 часа на 27.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение от екипи на РУ-Сливен.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 63 проверки на обекти и лица. Съставени са 12 акта.

 

Сливен: 44-годишен е задържан от криминалисти на РУ-Сливен за кражба на строителни инструменти. Кражбата е извършена на 24 октомври. От частен дом в град Сливен са откраднати инструменти на стойност около 400 лева. Задържаният е криминално проявен и осъждан. Предал е доброволно откраднатите вещи. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при проверка на 33-годишен мъж. В него е намерено и иззето бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Водач на МПС, употребил наркотични вещества е установен от полицейски екип при ежедневния контрол по пътна безопасност. На 26 октомври на ул. „Хаджи Вълкова“ в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Субару“, управляван от водач на 39 години. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат.

По случая е започнато бързо производство.

 

Кражба от частен дом в квартал „Надежда“ разследват криминалисти на РУ-Сливен. Сигналът е получен на 26 октомври. Заявена е кражба на мобилен телефон и техника, собственост на 34-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на сигнали за 6 произшествия. Оказана е една техническа помощ. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети възникнали в сухи треви и отпадъци- четири в град Сливен и един в село Жеравна.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев