Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
25.10.2021 / 11:29

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 22.10.2021 г. до 06,00 часа на 25.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение от екипи на РУ-Сливен.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 22 до 25 октомври са извършени 103 проверки на обекти и лица. Съставени са 7 акта.

 

Сливен: Криминално проявен мъж на 51 години е задържан в РУ-Сливен за кражба от търговски обект в град Сливен. На 24 октомври охраната на обекта е установила кражба на алкохол. Извършителят е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по кражба на инструменти. Заявлението е подадено на 24 октомври от 45-годишния собственик. Кражбата е извършена от дома му в град Сливен. Нанесената щета е на стойност около 400 лева. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от служители на РУ-Нова Загора. На 23 октомври, в 04,20 часа, на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора, при ежедневния контрол по пътна безопасност, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“. Водачът- мъж на 38 години от Нова Загора, е показал положителна проба за употреба на алкохол 1,65 промила, при проверка с техническо средство. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: Нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа е установено в частен имот в село Пъдарево. Проверката е извършена на 22 октомври. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Котел е започнато бързо производство за управление на нерегистрирано МПС- мотоциклет „Сузуки“. Нарушението е установено в село Мокрен на 23 октомври.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 22 октомври, около 12,00 часа, е възникнал пожар в лек автомобил „Лада 2103“ в град Нова Загора. Съобщението е получено в 12,02 часа , Произшествието е ликвидирано в 12,20 часа от един екип на РСПБЗН- Нова Загора. Пострадали няма. Причини са щети на двигателя. Спасена е останалата чат от автомобила. Причината за пожара е техническа неизправност в горивната система.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев