Сливенски училища получиха дарение от таблети от ОДФ Сливен

Бяла
21.10.2021 / 13:23

Първите 32 таблета за своите ученици получиха училищата от Злати войвода, Бяла, Чинтулово, Стара река и ОУ "Юрий Гагарин" - Сливен в рамките на кампанията "Подкрепа на бедните общности от Сливенския регион - За по-добро образование в условия на криза - 2"на Обществен дарителски фонд - Сливен.

 

С тази своя инициативи фондът се присъединява към усилията на местните училища и Министерството на образованието от миналата година да осигурят достъп на най-нуждаещите се ученици до дистанционно обучение.

Кампанията на ОДФ продължава и до края на годината ще бъдат осигурени общо 60 таблета. За тази цел продължават и благотворителните инициативи на фонда. В момента се провежда благотворителна изложба-базар „Пейзажи от Сливен“, включваща 50 малки картини на сливенски художници на цена от 50 лева.

Приходите от продажбата се предоставят изцяло за осъществяване на каузата.

 

Ако желаете да се включите в тази благородна кауза, можете да посетите изложбата-базар в Галерия "Седем", която се намира в град Сливен на ул. "Ген.Столипин" 26 или да дарите онлайн: http://communitycity-bg.com/projects/all-projects/v-podkrepa-na-bednite-obshtnosti-ot-slivenskiya-region-2.html.

 

Кампанията на Фонда се реализира благодарение подкрепата на местни дарители и безвъзмездните средства, предоставени от Академията за развитие на филантропията в Полша(ADPP) по Програмата за „Глобални предизвикателства Местни решения“ (GCLS), която е съфинансирана от Фондация “Чарлз Стюарт Мот“.

 

Още снимки от новината

Злати войвода
Стара река
Чинтулово

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев