Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
21.10.2021 / 10:14

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 20.10.2021 г. до 06,00 часа на 21.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение от екипи на РУ-Сливен.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 75 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен. При извършване на патрулна дейност в 02,00 часа днес е проверен 42-годишен мъж. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, които при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пътен контрол

 

Пътно произшествие без пострадали затрудни движението по път І-7 / Петолъчката-Котел/ в района на село Мокрен. На 20 октомври около 15,00 часа товарен автомобил „Волво“, управляван от водач на 24 години от град Варна, губи управление и причинява пътно произшествие- ремаркето се преобръща върху пътното платно, автомобилът нанася щети върху две сгради. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Неправоспособен водач е установен от полицейски служители в град Сливен. На 20 октомври в района на кръстовище с улици „Асеновска“ и „Генерал Скобелев“ е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъж на 31 години от Сливен. Водачът е неправоспособен с наложено административно наказание за управление на МПС. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен са образувани две досъдебни производства за управление на нерегистрирани електрически двуколесни превозни средства.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев