Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 20.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
20.10.2021 / 10:40

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 19.10.2021 г. до 06,00 часа на 20.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение от екипи на РУ-Сливен.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 24 проверки на обекти и лица. Съставени са 5 акта за нарушения.

 

Сливен: 30 нелегални мигранти са задържани при съвместни действия на три областни дирекции на МВР. Група от 30 мъже без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан, са установени след проверка на товарен автомобил на автомагистрала „Тракия“ в района на град Кермен. До задържането на групата се е стигнало при съвместни действия на ОДМВР - Бургас, Ямбол и Сливен. След получена предварителна информация вчера екип на сектор „Пътна полиция“-Сливен предприел действия по спиране на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“. В автомобила са установени 30 чужди граждани. Те са отведени в ОДМВР – Сливен. Предстои транспортирането им в дома за настаняване на чужденци в село Любимец. Водачът на автомобила – 29-годишен български гражданин, е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

Нова Загора: Задържани са двама мъже на пункт за изкупуване на черни и цветни метали в град Нова Загора. На 19 октомври полицейски служители, при обход в индустриалната част на града, са хванали двама мъже на 29 и 32 години в опит да предадат вещи- 4 бр. радиатори от автомобили и парчета отпадъчно желязо, обект на кражба от двора на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 19 октомври е извършена проверка на 33-годишен мъж, водач на лек автомобил „Ауди“. Пробата за употреба на наркотици с техническо средство е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев