Сливен, кратки вечерни новини, 14.10.2021 г., четвъртък

Сливен
14.10.2021 / 15:51

Кметът на община Сливен Стефан Радев изпрати поздравителни адреси до кмета на Кермен Живко Жечев и жителите на града, както и до кметовете на общините Нова Загора Николай Грозев и на Твърдица Атанас Атанасов по повод храмовия празник Петковден, който се отбелязва на 14 октомври.

Областният управител на Сливен Минчо Афузов честити Петковден на жителите на Нова Загора и Твърдица по случай общоградските им празници.

Близо 52 000 дози ваксини са приложени в област Сливен от началото на кампанията, като 169 дози са поставени през последното денонощие.

През последното денонощие с COVID-19 са диагностицирани 85 души – сред тях са петима ученици и учител от начален етап, от различни учебни заведения.

Община Сливен подписа допълнително споразумение с Агенция за социално подпомагане за удължаване срока на изпълнение на договора “Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Сливен”.

„ВиК-Сливен“ работи успоредно по четирите основни дяла на изпълнявания европейски проект за „Доизграждане и рехабилитация на ВиК-инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 жители“.

Известният сливенски художник Веселин Дамянов-Вес прибави нови отличия към многобройната си колекция от награди, призове и медали – награда в раздел рисунка – Вес спечели в осмото международно биенале „ Изкуството на миниатюрата“ Русе 2021, майстора на графиката и екслибриса бе удостоен и с почетна грамота за високи постижения в графичното изкуство на четвъртото издание на международния конкурс за екслибрис, организиран от галерия „Ларго“ във Варна.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев