Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
08.10.2021 / 10:41

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 07.10.2021 г. до 06,00 часа на 08.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения, за които са образувани досъдебни производства в РУ-Нова Загора и РУ-Котел.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 38 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

 

Сливен: Управление на МПС с фалшива шофьорска книжка са установили служители по регистрация на автомобили в сектор „Пътна полиция“-Сливен. На 7 октомври при извършване на административна услуга по регистрация на МПС е извършена проверка на 46-годишен мъж, водач на лек автомобил „Ауди 80“. Полицейските служители установяват, че свидетелството за управление-белгийски образец, което представя водачът, е фалшиво. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Кражба на мъжка чанта с пари и лични документи от лек автомобил разследват служители на РУ-Сливен. Кражбата е извършена на 7 октомври около 08,30 часа. Служебен лек автомобил „Нисан Ноте“ е оставен отключен и със свалено предно стъкло на улица „Добри Добрев“ в град Сливен. В купето е имало мъжка чантичка, съдържаща лични документи и парична сума в лева и евро. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 36-годишен мъж е задържан за кражба на хранителни продукти в Нова Загора. На 7 октомври, около 16,00 часа, в момент на зареждани със стока в търговски обект в кв."Шести", задържаният е откраднал 2 броя кашони, съдържащи захарни изделия. Откраднатите продукти са иззети и предадени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на общо 5 сигнали за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в селата Съдиево, Камен, и град Твърдица.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в складово помещение в сливенския квартал „Речица. Сигналът е получен на 7 октомври в 13,34 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са продукти складирани в помещението. Спасени са част от продуктите. Собственикът на складова база е запалил сухи треви в двора, като огънят се прехвърля в складовото помещение.

 

Късо съединение в разклонител е причината за възникване на пожар в частен имот, в село Еленово. Сигналът е получен на 7 октомври в 19,01 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са бяла и черна техника и 30 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев