Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 07.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
07.10.2021 / 09:45

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 06.10.2021 г. до 06,00 часа на 07.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения, за които са образувани досъдебни производства в РУ-Нова Загора и РУ-Твърдица.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 73 проверки на обекти и лица – съставен е 1 акт.

 

Криминалисти разследват две домови кражби, заявени на 6 октомври.

В РУ-Котел е образувано досъдебно производство за кражба от частен дом в кв.“Изток“. По данни на заявителя за времето от 10 септември до 5 октомври неизвестен извършител е извършил кражба на парична сума в размер на 1000 лева.

В РУ-Твърдица е подадено заявление за кражба на техника и лични вещи от частен дом в село Сборище. Нанесената щета е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 60 пчелни кошери при пожар във фургон, в землището на село Пет могили. Сигналът е получен на 6 октомври в 18,25 часа. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви в близост до фургон, каравана и пчелни кошери, собственост на 62-годишен мъж от село Пет могили. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Спасени са каравана и 60 пчелни кошери. Унищожени са фургон и спомагателна постройка.

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на общо 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при един от сигналите. Оказана е помощ на екип на ЦСМП-Сливен при пренасяне на болна жена. Своевременно са ликвидирани 4 пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в селата Полско Пъдарево, Научене, Тополчане и градовете Твърдица и Котел.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев