Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 06.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
06.10.2021 / 10:10

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 05.10.2021 г. до 06,00 часа на 06.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 48 проверки на обекти и лица – съставени са 5 акта.

 

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при извършване на патрулна дейност. На 5 октомври в 21,45 часа е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“ до спортна зала „Васил Левски“. В автомобила са установени три момчета на 18, 15 и 16 години от град Сливен. На задната седалка на автомобила е намерен и иззет плик, съдържащ суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ в 2 от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в селата Блатец, Млекарево, Каменово, Съдиево и градовете Сливен Нова Загора и Котел.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев