Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
05.10.2021 / 09:58

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 04.10.2021 г. до 06,00 часа на 05.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение-образувано е досъдебно производство в РУ-Твърдица.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 57 проверки на обекти и лица – съставени са 15 акта.

 

Твърдица: При осъществяване на ежедневния контрол по пътна безопасност в град Шивачево е установен водач с алкохол над 1,2 промила. Около 23,00 часа е извършена проверка на 35-годишен мъж от същия град, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат- 1,80 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

На 4 октомври 64-годишен жител на село Оризари е падал сигнал в РУ-Твърдица за липсващи животни, негова собственост, от ливада в землището на селото. Пред органите на реда той е заявил, че за времето от 1 август до 15 септември животните са били оставени на паша, охранявани от ел.пастир. Заявителят е установил липсата на 3 крави и 5 телета. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на причинени щети на автомат за топли напитки. За времето от 16,30 до 17,00 часа на 3 октомври неизвестен извършител е взломил вендинг автомат на улица „Неофит Бозвели“ в град Сливен. Откраднати са монети в размер на 40 лева. Нанесената щета по автомата е на стойност около 160 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Пожарникари на РСПБЗН-Сливен са спасили 40 декара овощна градина в землището на село Самуилово. Произшествието е ликвидирано своевременно от един екип, без да причини преки материални щети. Сигналът е получен в 18,52 часа на 4 октомври.

 

На 4 октомври, в 11,48 часа, е получен сигнал за пожар в сушилня за билки, в село Боров дол. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Причинени са материални щети по оборудването и готовата продукция. Спасена е сградата. Най-вероятната причина за пожара е техническа неизправност на машината /сушилня/.

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН – Сливен са гасили още 7 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев