Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 04.10.2021 г.

ОДМВР-Сливен
04.10.2021 / 10:29

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 01.10.2021 г. до 06,00 часа на 04.10.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 1 до 4 октомври са извършени 114 проверки на обекти и лица – съставени са 43 акта.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 35-годишен мъж, причинил смъртта на гръбначно животно-куче. Сигналът е получен на 2 октомври в 04,45 часа. Престъплението е извършено в района на язовир Асеновец. Предприети са незабавни издирвателни действия, в резултат на които извършителят е установен. След поискано съдействие от ОДМВР-Ямбол той е задържан в района на КПП Лесово.

Отведен е в РУ-Сливен и с полицейска мярка е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Полицията в Нова Загора е установили незаконна продажба на стоки, носещи логото на световни марки, без съгласието на притежателя на изключителното право. В хода на специализирана операция, проведена на 2 октомври, по установяване на престъпления срещу интелектуалните права, са извършени проверки в търговски обекти в новозагорския квартал „Шести“. В два от обектите са установени и иззети 192 артикула – спортни обувки и облекла. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Операции по пътна безопасност

 

Неправоспособен водач, който управлява нерегистрирано МПС, е установен при проверка на път ІІ-48 в района на село Градец. Водачът е мъж на 40 години от село Медвен. По случая е започнато бързо производство.

 

Неправоспособен водач, който управлява МПС, въпреки наложеното му административно наказание, е установен от полицейски екип в град Кермен. Проверката е извършена на 1 октомври. 29-годишен водач е управлявал лек автомобил „Мерцедес“, без да притежава СУМПС. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН – Сливен са се отзовали на 27 сигнала за произшествия в дните от 1 до 4 октомври.

 

Своевременно са ликвидирани 17 пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Оказана е техническа помощ в 5 от сигналите.

 

На 3 октомври, в 12,45 часа, в РСПБЗН- Нова Загора е получен сигнал за възникнал пожар в изоставен имот в с. Караново. Няма пострадали, причинени са материални щети. Пожарът е възникнал след небрежност при боравене с открит огън в имота. Спасени са 4 съседни сгради.

 

На 3 октомври, в 22,48 часа, е възникнал пожар в имот в село Езеро. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН - Нова Загора. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество и 60 кв.м. покривна конструкция. Няма пострадали. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Късо съединение в бойлер е причината за възникване на пожар в апартамент в сливенския квартал „Даме Груев“. Сигналът е получен днес в 01,41 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество. Спасена е сградата.

 

Неправилно боравене с нагревателен уред-бързовар, е причината за възникване на пожар в къща, намираща се на ул.“Ст.Пейчев“ в град Сливен. Сигналът е получен днес в 01,17х часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причинен са материални щети.

 

Късо съединение е причината за възникване на пожар в трафопост в сливенския квартал „Надежда“. Сигналът е получен на 2 октомври в 16,55 часа. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Спасени са 2 съседни сгради.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев