Заедно връщаме в играта доброто в занаята

Заедно връщаме в играта  доброто в занаята
29.09.2021 / 14:12

Timmer Wood Masters показва майсторството в обработката на дърво и предава нататък доброто – от майсторите към следващото поколение

 

6-ма майстори в работата с дърво премериха сили и умения в дигиталното състезание Timmer Wood Masters 2021. То се провежда за втори път и търси, открива и популяризира българските майстори дърводелци, доказвайки, че майсторството и таланта им имат място във всяко време и епоха.

Тази година участниците бяха изправени пред предизвикателството да трансформират 6 стари и непотребни дървени вещи в нещо ново, модерно и различно, за да ги върнат ОТНОВО В ИГРАТА! В два кръга и в оспорвана надпревара бяха избрани 3-ма финалисти, а победата грабна Ивайло Борисов, следван плътно от Никола Месалски и Иван Цекин.

НА ФИНАЛА – С ДОБРА КАУЗА TIMMER WOOD MASTERS ПРЕДАВА ДОБРОТО КЪМ УЧЕНИЦИТЕ ОТ ТРЕВНЕНСКАТА ШКОЛА!

Уникатите от дърво на тримата финалисти са включени в онлайн разпродажба с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат предоставени в подкрепа на следващото поколение майстори в страната – децата творци от Национална гимназия за приложни изкуства „ТРЕВНЕНСКА ШКОЛА“. Сега всеки желаещ да притежава една от прекрасните авторски дървени вещи може да участва в благотворителната WOOD MASTERpiece разпродажба, която се провежда във Facebook канала Сръчно. Така екипът на „Оргахим“, организатор на състезанието, иска да подкрепи таланта и развитието на децата творци, избрали за свой професионален път опазването на традиционните занаяти и интегрирането им в съвременния бит и култура.

 

TIMMER е българската премиум марка за защита и декорация на повърхности от дърво, част от портфолиото на ОРГАХИМ АД.

TIMMER WOOD MASTERS e инициатива със състезателен характер, организирана от марката Timmer. Повече информация за състезанието може да намерите тук:

https://masters.timmer.bg/

https://www.facebook.com/Handy.DIY.page

https://bit.ly/TimmerWoodMaster_YT_videos

Още снимки от новината

Ivailo Borisov
Ivailo Borisov
Ivailo Borisov
Ivan Cekin
Ivan Cekin
Nikola Mesalski
Nikola Mesalski

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев