Пресконференция на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент

Европейският парламент
23.09.2021 / 14:33

На 24 септември 2021 г., петък, от 15.15 ч. в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ № 124) в София ще се състои пресконференция на членовете на Европейския парламент от комисията по граждански свободи. С оглед на противоепидемичните мерки, определени от здравните власти, участието в пресконференцията на място в Дома на Европа е ограничено. Журналистите, които не могат да бъдат акредитирани за присъствие на място, ще получат възможност да се включат в нея онлайн чрез платформата Зуум.

 

Членовете на Комисията по граждански свободи София ин'т Велд (Обнови Европа, Нидерландия - председател на делегацията), Елена Йончева (С&Д, България), Клеър Дейли (Левица, Ирландия), Владимир Билчик (ЕНП, Словакия), Анализа Тардино (ИД, Италия), Патрик Яки (ЕКР, Полша) и Сергей Лагодински (Зелени/ЕСА, Германия) са на работно посещение в България на 23 и 24 септември, за да оценят спазването на върховенството на закона, като част от текущото наблюдение на ситуацията в целия Европейски съюз.

 

Работната програма на делегацията включва срещи с организации на гражданското общество, представители на медиите, както и с президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, служебния заместник министър-председател и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов, служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов, служебния министър на културата Велислав Минеков, главния прокурор Иван Гешев и омбудсмана Диана Ковачева. Очаква се членовете на ЕП да повдигнат пред тях въпроси, свързани с върховенството на закона, включително свободата на медиите и борбата с корупцията.

 

Акредитация за пресконференцията

 

С оглед на противоепидемичните мерки, определени от здравните власти, участието в пресконференцията на място в Дома на Европа е ограничено до максимум 30 души (вкл. членовете на делегацията и техническия екип). Регистрацията за събитието ще се извърши по реда на получаване на потвържденията до достигане на капацитета на залата според настоящите санитарни изисквания. Журналистите, които не могат да бъдат акредитирани за присъствие на място, ще получат възможност да проследят пресконференцията и да задават въпроси чрез онлайн платформата Зуум. Ще бъде осигурен превод на български език.

 

Заявка за участие в пресконференцията може да изпратите на имейл адрес kalina.varbanova@europarl.europa.eu най-късно до 17:00 ч. на 23 септември, четвъртък, като е необходимо да посочите имената на участника/ците, електронен адрес за връзка и името на медията, която представлява/т.

 

Потвърждение на акредитацията и вида на достъп - на място или онлайн (вкл. линк с инструкции за достъп до срещата в Зуум) - ще бъдат изпратени след 17:00 ч. на 23 септември.

 

В сградата ще бъдат допускани само регистрираните представители на всяка медия – репортер, фотограф и/или оператор включително, които представят на входа журналистическа карта.

 

Поради проверката за сигурност и изискването за измерване на телесната температура, молим регистрираните представители на медиите да дойдат в сградата 30 минути преди началото на събитието. Влизането става задължително с медицинска маска, отговаряща на стандарт EN14683 или маска тип FFP2. Лица с температура 37,7 °C, или по-висока, няма да бъдат допуснати в сградата.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев