Сливен, кратки вечерни новини, 21.09.2021 г., вторник

Сливен
21.09.2021 / 15:57

Кметът на община Сливен Стефан Радев участва в икономически форум „Партньорства за развитие и инвестиции“ – конференцията е част от Годишната среща на местните власти, която започна в курорта „Албена“.

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани 49 заразени с коронавирусна инфекция.

10 акта за нарушения на мерките в Сливенско са издадени през последното денонощие.

Днес се проведе заседание на Областния кризисен щаб, на което бяха връчени грамоти болници и лекари, извършили най-много ваксинации в област Сливен.

Библиотека „Зора“ съдейства на гражданите за електронното преброяване – до 30 септември 2021 г. библиотеката предлага възможност за ползване на компютър, интернет връзка и съдействие за електронното преброяване на населението и жилищния фонд.

На 20 септември Светия Синод на свое заседание в пълен състав под председателството на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит разгледа писмо на Сливенския митрополит Йоаникий с молба да не бъде разглеждана депозираната преди месец от него оставка, като епархийски митрополит.

По повод Деня на Независимостта на България – 22 септември, Община Сливен и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ организират празничен концерт с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ – проявата ще се състои на 22 септември, сряда, от 11:00 ч. на сцената на Крепост „Туида“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев