Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.09.2021 г.

ОДМВР-Сливен
21.09.2021 / 09:31

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 20.09.2021 г. до 06,00 часа на 21.09.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 52 проверки на обекти и лица – съставени са 10 акта.

 

Сливен: Служители на РУ-Сливен работят по случай на възникнал тежък инцидент на ЖП линията в района на град Кермен. Сигналът е получен на 20 септември в 12,15 часа. Западно от ЖП гарата 51-годишен мъж е бил ударен от влак, движещ се по направление Варна-София. Мъжът е пресичал жп линията на нереграментиран и неохраняем участък. От произшествието мъжът е починал на място. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 20 септември при извършване на оперативно-издирвателни действия в новозагорския квартал „Шести“ е установен криминално проявен 36-годишен мъж. В нега са намерени и иззети 5 пликчета, съдържащи около 1 грам вещество, което при теста е реагирало на хероин. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на сигнали за запалени сухи треви и храсти в селата Селиминово и Омарчево. Произшествията са ликвидирани своевременно от екипи на РСПБЗН Сливен и Нова Загора, без да причинят преки материални щети.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев