Седмицата в ЕП: 20 – 26 септември 2021 г.

Европейският парламент
20.09.2021 / 13:13

Външни парламентарни дейности. Не се предвиждат заседания в Брюксел, тъй като седмицата е отделена за делегации/мисии на комисии във връзка с теми, попадащи под тяхна отговорност.

Свобода на медиите. Делегация на комисията за граждански свободи ще пътува до Словакия и България, за да разгледа развитието на свободата на медиите и защитата на журналистите, както и зачитането на върховенството на закона. В Братислава се очаква евродепутатите да се срещнат с представители на гражданското общество и висши държавни служители. Евродепутатите ще се срещнат и със семействата на Ян Куциак и Мартина Куснирова и група журналисти. В София евродепутатите ще се срещнат с група журналисти, като ще проведат и други срещи, които ще бъдат обявени на по-късен етап. И двете посещения ще завършат с пресконференция (Братислава във вторник и сряда, София в четвъртък и петък).

Арктика. Делегация на комисията по външни работи ще посети Дания, Гренландия и Исландия, за да обсъди различните аспекти на политиката в Арктика с министри и депутати, както и изследователи и учени, работещи по проекти, финансирани от ЕС (от вторник до петък).

 

Защита на животните по време на транспортиране. Делегация на анкетната комисия по защита на животните по време на транспортиране (ANIT) ще пътува до България, за да се запознае с основните трудности, с които се сблъскват страните от ЕС при прилагането на действащите правила за хуманно отношение към животните, включително за износа на животни за държави извън ЕС. Те ще се срещнат с министъра на земеделието, български ветеринарни експерти и ще посетят българо-турската граница (от понеделник до сряда).

 

Европейски граждански панели / Конференция за бъдещето на Европа. Гражданските панели към Конференцията за бъдещето на Европа ще продължат дискусиите си с втората среща на 200 граждани в Страсбург. Тя ще се фокусира върху европейската демокрация и ценности, права, върховенство на закона и сигурност. Панелите ще представят идеи и препоръки, които ще бъдат включени в общите дискусии на конференцията - по-специално в пленарните заседания на конференцията, и в крайна сметка в доклада за крайния резултат (от петък до неделя).

 

Допълнителна информация

 

Седмична програма

https://www.europarl.europa.eu/news/bg/agenda/weekly-agenda

Пресслужба на Парламента

https://www.europarl.europa.eu/news/bg/press-room/contacts

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев