Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 20.09.2021 г.

ОДМВР-Сливен
20.09.2021 / 12:22

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 17.09.2021 г. до 06,00 часа на 20.09.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения от екипи на РУ-Котел и РУ-Твърдица.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 17 до 22 септември са извършени 163 проверки на обекти и лица – съставени са 14 акта.

 

Котел: Задържан извършител на домова кражба и констатирани нарушения в хода на специализирана операция на участък „Градец“-РУ-Котел. Акцията е с цел противодействие на битовата престъпност и е осъществена в края на миналата седмица в селата Градец, Медвен, Пъдарево, Катунище и Мокрен. По време на операцията е получен сигнал за кражба на вещи от частен имот в село Пъдарево. От проведените незабавни издирвателни действия е установен и задържан извършителят. Той е криминално проявен 45-годишен мъж от село Мокрен. Направил е пълни самопризнания, като е върнал откраднатите вещи. По време на операцията са констатирани 14 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на община Котел.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по кражба на вещи от лек автомобил. Сигналът е получен на 18 септември в 23,05 часа. Кражбата е извършена от лек автомобил „Мерцедес Спринтер“, паркиран пред дома на заявителя- 22-годишен мъж от град Нова Загора. Пред органите на реда той е обяснил, че от автомобила са откраднати около 40 чифта маратонки от различни марки. По подозрение за извършената кражба е задържано 16-годишно момче от същия град. Работата по случая продължава, извършват се оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия.

 

Сливен: На 19 септември, около 00,50 часа, на път II-53, км.129, е възникнало пътно произшествие между три автомобила. От произшествието няма пострадали, причинени са материални щети. Полицейските служители са установили, че единият от водачите- мъж на 38 години от село Крушаре, е управлявал след употреба на алкохол. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат – 1,70 промила, за което е образувано бързо производство. По пътното произшествие е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Управление на нерегистриран електрически скутер е установено от полицейски патрулен екип в град Сливен. Проверката е извършена на 19 септември, около 00,25 часа, на бул.“Г.Данчев“. Мотопедът е управляват от момче на 18 години със 17-годишен спътник. Двамата са били без предпазни каски и светлоотразителни елементи. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия в дните от 17 до 20 септември.

 

На 17 септември, в 20,23 часа, е получен сигнал за пожар в къща на ул. „Ив.Торшанов“ в град Котел. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Унищожена е покривна конструкция 6 кв.м.. Спасени са три сгради. Причината за пожара е строителна неизправност в комина.

 

На 19 септември, в 18,08 часа, е получен сигнал за запален бракуват лек автомобил в село Гавраилово. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причината е опит да се изреже катализатора на автомобила с ъглошлайф, при което се запалва горивото в резервоара.

 

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на Нова Загора, Котел и Сливен. Оказана е помощ при пренасяне на болна жена от жилището й в град Сливен до линейката екип на ЦСМП.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев