Сливен, кратки вечерни новини, 17.09.2021 г., петък

Сливен
17.09.2021 / 16:06

Наградата за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край „Д-р Иван Селимински” за 2021 г., се присъжда на д-р Георги Ковачев.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани 64 заразени с коронавирусна инфекция.

Сливенската галерия „Сирак Скитник“ подреди изложба Балканско квадринале „Митовете и легендите на моя народ“ – поради епидемичните мерки, свързани с коронавируса, няма да има официално откриване на експозицията.

Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен показаха техника и умения за спасяване на пострадали и гасене на пожар във висока сграда – на 16 септември сградата на НТС в центъра на град Сливен послужи за декор на демонстрация на специален пожарен автомобил, снабден с автомеханична стълба, предназначен за гасителни и спасителни действия във високи жилищни и административни сгради.

Областният управител Минчо Афузов насрочи консултациите за определяне състава на Районната избирателна комисия Сливен за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за парламент – те ще се състоят на 19 септември, неделя, от 10:00 часа в голямата заседателна зала "Георги Данчев" на партерния етаж в областната администрация.

Два квартала в Сливен и село Струпец останаха днес без вода заради извършване на ремонт.

Дирекция на природен парк "Сините камъни" и "Зелени Балкани" за поредна година организират на 21 септември Европейска нощ на прилепите в гр. Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев