Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.09.2021 г.

ОДМВР-Сливен
17.09.2021 / 10:05

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.09.2021 г. до 06,00 часа на 17.09.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения от екипи на РУ-Сливен.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 49 проверки на обекти и лица – съставени са 8 акта.

 

 

Неправоспособен водач на лек автомобил и друг, употребил алкохол над 2 промила, са установени от полицейски служители при операция по пътна безопасност на територията на РУ-Нова Загора.

На 16 септември в град Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А4“, управляван от неправоспособен 38-годишен мъж от град Гурково. Водачът вече има наложено административно наказание за същото нарушение.Започнато е бързо производство.

54-годишен жител на село Младово е хванат да управлява лек автомобил „Сузуки“ с концентрация на алкохол 2,89 промила. Проверката е извършена с техническо средство в 13,35 часа на 16 септември в село Съдиево. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен своевременно са ликвидирали пожари, без да причинят преки материални щети – сухи треви в землището на село Млекарево и отпадъци в кв.“Ст. Заимов“ в Сливен. Оказана е помощ при сигнал за заключено дете в жилище в град Сливен. Дежурна група на РСПБЗН-Сливен е проникнала през терасата на съседно жилище и е отворила входната врата.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев