Сливен, кратки вечерни новини, 15.09.2021 г., сряда

Сливен
15.09.2021 / 15:51

Кметът Стефан Радев откри новата учебна година в ОУ „Панайот Хитов“ в Сливен.

Много проверки и нито едно нарушение на карантината и мерките в Сливенско през изминалото денонощие.

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани 63 заразени с коронавирусна инфекция.

На разположение на пациентите на МБАЛ „Хаджи Димитър“ е чисто нов компютърен томограф на световния лидер в областта на медицинските технологии SIEMENS – Германия.

В инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен започна работа Д-р Северина Червенкондева на 27 години, красивата лекарка е голямата надежда, че отделението ще има още един щатен лекар инфекционист , защото от 1 октомври д-р Червенкондева започва специализация по инфекциозни болести.

Една от най-престижните литературни награди за ученици „Бодлите на таралежите“ на Фондация „Братя Мормареви“ за 2021 година бе спечелена от Симона Василева от ППМГ „Добри Чинтулов“, Сливен – Симона бе отличена за разказа си "Година онлайн обучение или две", който представлява ироничен поглед към образованието в епидемичната обстановка.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството се проведе работна среща с представители на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ и „Български ВиК холдинг“ по актуални въпроси, касаещи водния проект, изпълняван в община Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев