Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.09.2021 г.

ОДМВР-Сливен
14.09.2021 / 10:49

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 13.09.2021 г. до 06,00 часа на 14.09.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения от служители на РУ-Котел и РУ-Сливен.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 63 проверки на обекти и лица – съставени са 2 акта в търговски обекти.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали обявен за общодържавно издирване извършител на кражба . Полицейските служители започват работа по случая на 27 август след подадено заявление за кражба на множество вещи от частен имот в град Сливен, на стойност около 2400 лева. Извършителят е установен още същия ден и са предприети действия по неговото задържане. Той е криминално проявен и многократно осъждан 29-годишен мъж от град Сливен, който се укрива от органите на реда. Обявен е за общодържавно издирване и са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия. След извършена голяма по обем работа в рамките на специализирана полицейска операция на 10 септември извършителят е задържан в сливенския квартал „Дружба“. Той е отведен в РУ-Сливен, където първоначално му е наложена полицейска мярка за задържане от 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 13 септември при полицейска операция по установяване на лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества, в село Градец е задържан 39-годишен мъж. В дома на задържания в същото село са намерени и иззети около 3 грама кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Иззети са още ел.везна и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Мъжът е отведен в РУ-Котел и задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Запалено стърнище в землището на село Николаево е причината за възникване на пожар в лозов масив с неустановена собствност, разположен в близост до стърнището. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пожарът е унищожил 150 декара от лозовия масив. Спасени са 30 декара от лозето и 10 декара овощна градина.

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, в землищата на селата Камен, Тополчане и Крушаре. Гасени са запалени отпадъци в района на булевард „Хаджи Димитър“ и кварталите „Дружба“ и “Надежда“ в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев