Сливен става арена на драг надпревара този уикенд

Сливен става арена на драг надпревара този уикенд
10.09.2021 / 11:01

Силен интерес от състезатели от чужбина към автомобилното състезание

 

Летище Бършен, град Сливен, ще приеме трети кръг на националния шампионат по драг рейсинг този уикенд. В надпреварата се очаква да вземат участие основните претенденти от страната, а заявки вече са подали шампионката на Косово в своя клас Пранвера Джафери и румънският призов пилот Кристиян Помпилиу Парасчив.

Драг напреварата ще стартира в събота, 11 септември, когато ще се проведат сводобни стартове и тренировки, както и състезанията по драг за мотори в различните класове. На свободните стартове всеки желаещ ще може да изпробва възможностите на своя автомобил на обезопасеното трасе. Това е идеална възможност високите скорости да се демонстрират по безопасен начин на писта, а не по пътищата. В съботния ден достъпът за публика ще е от 9:30 ч., а за участници от 9:00 ч.

В неделя, 12 септември, ще премерят сили автомобилите в класове от Индекс 7 до Индекс 14, Open, FWD, RWD и клас Дизел. Достъпът ще е възможен от 7:30 ч. както за публика, така и за участници.

Състезанието ще се проведе при спазване на всички мерки на Министерство на здравеопазването за дистанция, маски, дезинфекция и всичко друго, необходимо за безопасността на участниците и публиката. Организаторът обръща внимание на автомобилните фенове, които желаят да посетят събитието на живо, да се съобразят с мерките за неразпространение на COVID-19.

Подробната програма и пълната информация за събитието можете да откриете тук - https://www.facebook.com/events/212562550813204

 

 

*****

Драгът е дисциплина, при която се състезават автомобили по двойки, в два състезателни коридора, с дължина на трасето 402,33 метра. В състезанието участват серийни и модифицирани автомобили без ограничение на марка, модел или година на производство.

След старта автомобилите се движат само в права посока, без да пресичат коридора на съперника. За победител се обявява участникът, чийто автомобил е пресякъл първи финалната линия. Финалите се провеждат в три старта, като за победител се обявява този, който спечели два от тях.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев