Cloudflare използва 3-то поколение AMD EPYC процесори

AMD-logo
09.09.2021 / 13:32

В своя нов блог https://blog.cloudflare.com/the-epyc-journey-continues-to-milan-in-cloudflares-11th-generation-edge-server/ Cloudflare съобщи подробности за своята серия сървъри от 11-то поколение. Компанията заявява, че е избрала сървърните процесори AMD EPYC 7713, след като е установила, че показателите на конкурентните модели от Intel по отношение производителност на ват са „неатрактивни“. При проведени тестове консумацията на енергия с Intel Ice Lake процесори е била с няколкостотин вата по-висока на сървър.

Намеренията на Cloudflare са да гарантира, че сървърите от Gen 11 са с по-ниски експлоатационни разходи и консумация на енергия. Компанията е установила, че 64-ядрените процесори AMD EPYC 7713 са в състояние да изпълнят поставените условия, предлагайки същевременно 29% по-висока производителност от предишното поколение чипове без това да се отрази на консумираното електричество.

Преди това Cloudflare е използвала AMD EPYC 7642 процесори в своите сървъри от 10-то поколение - 48-ядрени CPU базирани на 2-ро поколение AMD EPYC архитектура.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев