AMD EPYC процесорите са по-добри от конкуренцията според тестове на Cloud Linux и Diaway

Epyc 3rd gena
09.09.2021 / 10:17

С увеличаването на инвестициите в цифровото преобразуване на предприятията, за да позволят отдалечена и хибридна работа, продажбите на ИТ инфраструктура и услуги получиха сериозен тласък. Компаниите сега все повече търсят публични и хибридни облачни услуги за бързо повишаване на своя ИТ капацитет.

Потребителите обръщат все по-голямо внимание на възможностите на сървърите, изразени в цифрови показатели, за да гарантират най-добрата скорост и стабилност за своя бизнес. Независимият доставчик на софтуер Cloud Linux и интеграторът на системи за съхранение на данни Diaway са работили заедно, за да анализират производителността на процесорите AMD EPYC™ , както и на конкурентни предложения, за да предоставят на клиентите си точни данни за способностите на сървърните платформи.

Актуализираните наскоро резултати показват редица предимства на технологиите на AMD. Основните заключения са:

• Впечатляваща производителност, енергийна ефективност и ниво на експлоатационните разходи за процесорите AMD EPYC от 2-ро и 3-то поколение:

o Изследването Higher Density Group показва, че най-мощното процесорно решение е AMD EPYC™ 1x7643 (48 ядра, 2,3 GHz), което може да обработи 1258 заявки в секунда.

o С Higher Frequency Group, най-висока производителност е показал AMD EPYC™ 2x7313 (2x16 ядра, 3 GHz), което може да обработи 1043 заявки в секунда.

• Впечатляваща ефективност и производителност на еднопроцесорни и двупроцесорни AMD сървъри:

o И еднопроцесорните, и двупроцесорните сървъри базирани на 2-ро поколение EPYC™ CPU са демонстрирали по-високо съотношение цена/производителност и производителност на ват от конкурентните предложения, които са били тествани.

o Най-новите EPYC™ процесори от 3-то поколение са безспорни водачи в 32 и 48 ядрените сървърни категории, с водещи съотношения производителност на ват.

За да може да отговори на най-често задаваните и останали без отговор въпроси (например, Кой уеб сървър е с най-висока производителност?, или Кой процесор най-добре да изберем?), тестването по отношение и на хардуер, и на софтуер е симулирало реални работни натоварвания, характерни за множество сайтове и домейни. Тестовете са включвали различни приложения за уеб сървъри, за измерване на производителността на хардуера и на софтуера.

За да се запознаете по-подробно и по-задълбочено с изследванията и техните резултати, можете да изтеглите целия доклад тук:

https://blog.cloudlinux.com/cpu-performance-in-shared-hosting-environment

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев