Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.09.2021 г.

ОДМВР-Сливен
09.09.2021 / 10:03

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 08.09.2021 г. до 06,00 часа на 09.09.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 81 проверки на обекти и лица – съставени са 15 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен не са регистрирани престъпления и тежки пътни инциденти.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

100 декара иглолистна гора са спасени от екипи на РСПБЗН-Сливен, горски служители и доброволци. Пожарът е възникнал след запалване на паднала листна маса в иглолистна гора в местността "Гаговец". Сигналът е получен на 7 август в 13,46 часа. Пожарът е ликвидиран от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен, 25 служители на ДГС-Сливен и 6 доброволци. Не са причинени преки материални щети. Спасени са 100 декара иглолистна гора.

 

В дните от 7 до 9 септември пожарни екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия. Спасени са два автомобила, паркирани в близост до запален контейнер за битови отпадъци на ул. „Ив.Вазов“ в град Сливен. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, в района на парк „Юнак“ и кв.“Надежда“ в Сливен, в землищата на селата Пет могили и Гавраилово. Без щети са загасени 3 запалени стърнища в землището на село Чокоба.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев