Сливен, кратки вечерни новини, 06.09.2021 г., понеделник

Сливен
06.09.2021 / 15:53

Пореден ръст на новозаболелите от Covid-19 в община Сливен сочат данните за изминалата седмица, броят на новите случаи е 172.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани десет заразени с коронавирусна инфекция.

Кметът на Община Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър и областният управител Минчо Афузов и народния представител Владимир Русев отправиха поздравления по случай 6 септември – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” за 2021 г. не се присъжда – до това решение се стигна след невъзможността да бъдат изпълнени условията за избор на носител, регламентирани в Наредба за символиката на Община Сливен.

Тази година официална церемония за 6 септември не се състоя в Сливен заради въведените противоепидемични мерки – в деня на празника, на интернет страницата на Община Сливен бе публикувана статия по повод годишнината, изготвена от специалистите в Регионалния исторически музей, както и онлайн концерт на ансамбъл „Браво“ и на Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен.

Второкласникът Иван Добромиров Иванов от ОУ "Д-р Иван Селимински" спечели сребърен медал на финала на едно от най-трудните и престижни азиатски състезания по математика.

Фермерският пазар за производители от град Сливен и региона на 4 септември не се състоя заради въведените противоепидемични мерки.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев