Сливен, кратки вечерни новини, 04.09.2021 г., събота

Сливен
04.09.2021 / 16:00

През последното денонощие в Сливенско има регистрирани петдесет и трима заразени с коронавирусна инфекция.

Една от групите, с 32 деца, от детска градина в Сливен е под карантина заради болен от персонала.

Отделението по детски болести в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ има спешна нужда от още поне трима педиатри – възможностите за осигуряване на специалисти бяха обсъдени на среща на областния управител Минчо Афузов с директора на РЗИ д-р Петя Балулова, зам.-директора на болницата д-р Хрисант Хрисантов, началника на отделението д-р Люба Бъчварова и председателя на Регионалната колегия на БЛС д-р Богдан Сотиров.

Наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” за 2021 г. не се присъжда – до това решение се стигна след невъзможността да бъдат изпълнени условията за избор на носител, регламентирани в Наредба за символиката на Община Сливен.

Фермерският пазар за производители от града и региона на 4 септември не се проведе заради въведените допълнителни противоепидемични мерки със заповед на директора на РЗИ-Сливен, получена вчера в Община Сливен.

Двама младши прокурори попълниха редовете на Районна прокуратура Сливен – Даниела Маркова и Биляна Желева спечелиха конкурс и бяха назначени от ВСС.

Тази година, заради въведените противоепидемични мерки, няма да се проведе официална церемония на площад „Хаджи Димитър“ за 6 септември – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев