Сливен, кратки вечерни новини, 31.08.2021 г., вторник

Сливен
31.08.2021 / 15:49

Кметът на община Сливен Стефан Радев, областният координатор на КНСБ Тодор Иванов и председателят на Регионалния съюз към КТ „Подкрепа” Божидар Кисьов преподписаха Колективния трудов договор в сектор „Здравеопазване”.

Община Сливен обявява прием на документи за извършване на подбор на персонал за следните позиции: домашен помощник/санитар и хигиенист.

На извънредно заседание на Областния кризисен щаб в Сливен бе решено да се въведат отново противоепидемичните мерки за еднопосочно движение на потока от клиенти при спазване на дистанция и носенето на предпазни маски при посещение на пазарите, временно да се преустанови дейността на битаците в областта, както и провеждането на масови обществени събития, чествания, празници, фестивали и други, за да се избегне струпването на хора.

По молба на ръководството на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, която е единствената болница с детско отделение в Сливенска област, педиатри-специалисти от извънболничната помощ ще бъдат включени в лечението на пациентите в детското отделение.

През последното денонощие в Сливенско има 51 нови случая с коронавирусна инфекция.

През изминалото денонощие в Сливенско са констатирани 2 нарушения на карантината и са написани 3 глоби за неспазване на мерките, свързани с коронавирусната инфекция.

ОДФ Сливен продължава кампанията за осигуряване на таблети за дистанционно обучение на нуждаещи се ученици в региона.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев