Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
30.08.2021 / 10:58

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 27.08.2021 г. до 06,00 часа на 30.08.2021 г.

 

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 27 до 30 август са извършени 180 проверки на обекти и лица – съставени са 20 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 29 август, около 05,10 часа, на ул. „Великокняжевска“ е извършена проверка на 29-годишни момче и момиче, и двамата от град Сливен. В тях са намерени и иззети опаковки, съдържащи суха листна маса и кристалообразно вещество, които при теста са реагирали на марихуана и амфетамин. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са установили и задържали извършител на престъпление против парично - кредитната система. В началото на миналата седмица жена на 26 години е подала заявление, че от дебитната й карта е изтеглена сумата от 150 лева без нейното съгласие. В хода на полицейски действия по подозрение за извършеното престъпление е установен и задържан криминално проявен мъж на 30 години от град Сливен. Той е направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

 

Операции по пътна безопасност

 

Трима водачи с алкохол над 2 промила са установени от полицейски екипи в Сливен и Нова Загора. На 29 август, около 23,30 часа, на ул.Освобождение“ в град Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил „Субару“, управляван от неправоспособен водач на 38 години от село Съдиево. Пробата за употреба на алкохол с техническо средство е показала положителен резултата -2,50 промила. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На 27 август, около 21,20 часа, на ул. „Одрин“ в град Сливен е извършена проверка на

Лек автомобил „Сеат Толедо“, управляван от водач на 34 години от Сливан. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителен резултат – 2,52 промила. Задържан е за 24 часа. Работата по случая продължава.

На 28 август, в 13,35 часа, на път ІІ-53 /Сливен-Ямбол/ е спрян за проверка товарен автомобил „Рено“ с прикачено ремарке, управляван от водач на 54 години /турски гражданин/. Пробата за употреба на алкохол е показала 2,49 промила. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

29-годишна жена, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е спряна за проверка на 29 август в град Сливен. При проверката с техническо средство тя е показала положителна

 

проба за употреба на наркотици- метамфетамин. Задържана е за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 18 сигнали за произшествия в дните от 27 до 30 август. Спасени са 30 пчелни кошера и 5 сгради.

 

Своевременно са ликвидирани 12 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци в градовете Сливен и Нова Загора, както и в землищата на селата Желю войвода, Омарчево, Ценино, Любенец, Крушаре и Пъдарево. Пожарите са ликвидирани, без да причинят преки материални щети, спасени са 30 пчелни кошера в село Ценино и 4 сгради в село Пъдарево.

 

Късо съединение е причината за възникване на пожар в къща, намираща се в сливенския квартал „Клуцохор“. Сигналът е получен на 30 август в 02,47 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество, битова техника и 50 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев