Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
27.08.2021 / 10:06

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 26.08.2021 г. до 06,00 часа на 27.08.2021 г.

 

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 56 проверки на обекти и лица – съставени са 8 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по установяване на извършител, използвал чужди платежни инструменти. Заявлението е подадено на 25 август. Извършена е транзакция от дебитна карта, собственост на 28-годишна жена, без нейното съгласие. Нанесената щета е в размер на 150 лева. Извършват се процесуално-следствени действия от служители на отдел „Разследване“ и сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен.

 

Кражба на вещи от лек автомобил е заявена на 26 август от мъж на 40-години от град Сливен. Пред органите на реда той е обяснил, че през нощта на 20 срещу 21 август

от личния му автомобил са откраднати лаптоп, охранителна камера, инструменти и други лични вещи. По данни на заявителя нанесената щета е на стойност около 2400 лева. Работата по случая продължава от служители на отдел „Разследване“ и сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Късо съединение е причинило пожар в лек автомобил „Сеат“. Произшествието е станало по време на движение на 26 август, около 20,47 часа, в село Николаево. Пожарът е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са двигателен отсек, предна регистрационна табела, предни гуми и и челно стъкло.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев