Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.08.2021 г.

Канабис, отглеждан в частен имот, са установили полицейски служители на участък „Градец“ при РУ-Котел
26.08.2021 / 09:57

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.08.2021 г. до 06,00 часа на 26.08.2021 г.

 

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 88 проверки на обекти и лица – съставени са 8 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Котел: Канабис, отглеждан в частен имот, са установили полицейски служители на участък „Градец“ при РУ-Котел. Проверката е извършена на 25 август в землището на село Катунище в хода на специализирана операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. В земеделски имот с площ около 4500 кв.м. са намерени засадени растения от рода на конопа. При полевия тест растенията са реагирали на канабис. По първоначални данни имотът е стопанисван от 46-годишен мъж с адрес град Котел. Работата по случая продължава. Уведомена е Районна прокуратура-Сливен.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН в Сливен и Нова Загора са гасили пожари, възникнали в сухи треви в землищата на селата Камен и Омарчево. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев