Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.08.2021 г.

ОДМВР-Сливен
25.08.2021 / 09:56

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 24.08.2021 г. до 06,00 часа на 25.08.2021 г.

 

Засилват се проверките от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 38 проверки на обекти и лица – съставени са 10 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Нова Загора: МПС с фалшива регистрационна табела е спряно при полицейска проверка в град Нова Загора. На 24 август в кв.“Шести“ е установен лек автомобил „Фолксваген Шаран“, управляван от 35-годишен мъж от град Нова Загора. Полицейските служители са констатирали, че задната регистрационна табела на автомобила не е истинска и не е издадена по надлежния ред. По случая в РУ-Нова Загора е образувано бързо производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети. Оказана е една техническа помощ.

 

Екипи на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 150 декара гори при пожари в землищата на селата Омарчево и Крива круша. Произшествията са станали в следобедните часове на 24 август. Ликвидирани са своевременно, без да причинят преки щети. Пожарите са тръгнали от запалени сухи треви.

 

Гасени са още пожари в кварталите „Шести“ и „Надежда“, като и в селата Сборище, Камен, Селиминово.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев